Meet My MedicINGe

Meet My MedicINGe

Het aan de buitenwereld laten zien van dit werk is een grote stap. De diagnose ADHD is bij mij op latere leeftijd gesteld, dit was de verklaring voor de stormvloed aan ideeën en het probleem met concentratie. Daarnaast had ik tot die tijd niet het idee dat mijn brein anders werkte. Ik focuste mij vooraal op leren en presteren. Door de waan van de dag en het plezier in mijn werk met extra speciale kinderen gaf ik mijzelf geen ruimte voor het uiten van mijn creativiteit. In mijn persoonlijke werk “Meet My MedicINGe” speelt de acceptatie voor het gebruik van medicatie bij ADHD een grote rol.

Op het moment werk ik aan het in beeld brengen van de verschillende gedragsstoornissen. De maatschappelijke motivatie voor mij is om meer aandacht te krijgen voor verschillende soorten intelligentie. Ieder brein werkt anders, de vraag is hoe ermee om te gaan en het individu in zijn kracht te zetten. Niet denken in goed en fout, maar het benadrukken en de behoeften van het individu.

Hoe werkte het brein bij mensen waarvan de hersenen anders werken. Stoornissen kun je ook benaderen als een kracht. Het brein functioneert anders, het is geen ziekte maar stoornis. Iedere stoornis heeft positieve en donkere kanten dit wil ik in mijn komende werk laten zien. Welke behoeften heeft iemand die bepaalde gedragskenmerken laat zien en hoe kan dit individu op een respectvolle manier in deze maatschappij functioneren. Hierbij maak ik geregeld gebruik van weef en vlecht technieken.


%d bloggers liken dit: