Media

Zomerkunst route Baarn in de media:

1 Minute of fame;

We Care Ar op WNL NPO 1
Header artwork by Lola Romance

Medewerkers Hoeve Ravenstein in het zonnetje

BAARN Ook Hoeve Ravenstein mag je bij de vitale beroepen rekenen. Net als een supermarkt zorgen ze dat de voedselvoorziening op peil blijft en dat ook nog eens op een duurzame en verantwoorde manier.

Eugene Leenders

De Baarnse kunstenares Inge Prins van Wijnbergen is al maanden bezig om de vitale beroepen een artistiek hart onder de riem te steken. Sinds twee maanden werkt ze vanuit een atelier in een leegstaande winkel in de Laanstraat. Haar organisatie ‘We care art’ bemiddelt tussen mensen die kunstwerken ter beschikking stellen en mensen en instellingen die voor een schilderij of beeld in aanmerking komen.

FEESTJE Gisteren werd een klein Baarns feestje gevierd. Een prachtig bloemenschilderij van Prins van Wijnbergen belandde bij de familie Tupker en hun medewerkers van Hoeve Ravenstein. De zon scheen tijdens het feestje in de tuin en bij het maken van een staatsieportret van alle medewerkers en het schilderij in de pluktuin op de veilige anderhalve meter afstand.

Medewerkster Allett greep de overhandiging van het kunstwerk aan voor een feestelijke personeelsbijeenkomst. De ruim twintig medewerkers waren er allemaal en onder het genot van een drankje en een hapje werden op het veilige terras de ervaringen van de afgelopen maanden doorgenomen. Ravenstein heeft het drukker door de coronacrisis. Jan Tupker: ,,Mensen willen graag rustig boodschappen doen. Ze parkeren hier voor de deur en de winkel is helemaal aangepast. De groenteafdeling is verhuisd naar een andere loods, zo is er voor iedereen ruim plek. We zijn ook erg blij dat de theeschenkerij weer op kleine schaal kan gaan draaien. Ook dat lukt uitstekend, gelukkig hebben we hier plek genoeg.”

De Baarnse kunstoverdracht is onderdeel van een landelijke actie. Naast applaus voor de vitale beroepen wordt met dit initiatief een tastbare blijk van waardering, een cadeau gegeven. De actie ‘We Care Art’ is opgezet, door SeeYou@Art en OnlineGallery.art. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan.

Soestercourant:
https://www.soestercourant.nl/deeljenieuws/lokaal/343180/52-corona-zorgmedewerkers-krijgen-een-kunstwerk-

Vincent Moleveld voor radio 4.

Kunstenaars doneren werk aan coronahelden

Door Richard Mooyman -apr 17, 2020

Nederland kan in tijden van corona blijven draaien dankzij harde werkers in vitale functies, zoals in de zorg en supermarkten. Kunstenaars willen hen een hart onder de riem steken door kunstwerken aan hen te doneren.

Het initiatief komt onder meer van kunststichting SeeYou@Art, dat geregeld tentoonstellingen organiseert in De Hallen. Met OnlineGallery.Art is de actie We Care Art opgezet. Kunstenares Inge Prins van Wijngaarden is bedenker van het initiatief. 

Wie een vitale werker kent die een kunstwerk verdient, kan hem of haar nomineren via de kunstplatforms. Mensen met een vitale functie mogen ook zichzelf opgeven. Via een speciale link kan een kunstwerk worden uitgekozen. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan wordt er geloot.

Initiatiefnemer Cathelijne Mulders van SeeYou@Art laat weten dat zich al veel kunstenaars hebben gemeld om mee te doen, ook uit West. “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt.” 

Kunst als dank aan vitale werkers: Nomineer!

We klappen voor onze mensen in vitale beroepen die zorgen dat onmisbare diensten blijven draaien. Mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Ze hebben het zwaar en werken keihard, maar doen het allemaal toch maar. Vechtend voor levens, voor daklozen, zorgend voor onze post en onze boodschappen. Applaus!
De kunstwereld vindt dat ze meer verdienen. Wat wij kunnen doen is hen, naast applaus nog een hart onder de riem, een tastbare blijk van waardering, een kado geven. Daarom is nu de actie “We Care Art” opgezet, door SeeYou@Art en OnlineGallery.art. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan.

‘Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken.’ zegt Inge Prins van Wijngaarden, kunstenares en bedenker van het initiatief. 

Het werkt zo: ken je een vitale werker die een kunstwerk verdient, als dank en inspiratie? Via hem of haar via de kunstplatforms. Ben je zelf een vitale werker? Jezelf opgeven mag ook! Klik op de onderstaande link, kies een kunstwerk uit en vul het contactformulier in. We nemen daarna contact met je op om te werken te verdelen. Ben je de enige die het werk kiest, dan is het werk voor jou of de genomineerde. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan zullen we het werk eerlijk onder de inzendingen verloten.

Stichting SeeYou@Art is een kunststichting met een sociaal doel. We bieden kunstenaars een podium om hun kunst te tonen in de Hallen Amsterdam en zetten ons in voor artistieke ontwikkeling en kwaliteit. Daarnaast geven we stadsbewoners de gelegenheid zich organisatorisch te ontplooien. Cathelijne Mulders initiatiefnemer van SeeYou@Art vertelt: “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt!”
https://seeyouatart.nl/en_US/wecareart/we-care-art-kunstenaars/

OnlineGallery.Art biedt kunstenaars de gelegenheid hun werk te etaleren en in direct contact te komen met kunstliefhebbers.Vincent Moleveld, grondlegger van OnlineGallery zegt: “Dit initiatief geeft mij zoveel energie, het is fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren. Ik sta zelf klaar om de werken naar de vitale werkers te brengen.”
https://onlinegallery.art/nl/we-care-art/

Digitale kunstkrant:
https://www.digitalekunstkrant.nl/kunst-als-bedankje-voor-vitale-werkers/