Kunstenares

Inge Prins van Wijngaarden (19-11-1979)

Mijn kunstwerken zijn mijn reflecties op het leven, zoals ik het zelf ervaar en om mij heen zich zie afspelen. Met mijn werk bezie ik thema’s die mij bezig houden; van intrinsieke vraagstukken tot een dagelijks futiliteitje, vaak met een vleugje humor. Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, de mens en de eigenschappen van materialen. Duurzaamheid staat aan de basis van alles wat ik maak. Ik sta voor een bewuste omgang met het milieu en werk daarom alleen met milieuvriendelijke of hergebruikte materialen. Omdat deze materialen erg uiteenlopend zijn, gebruik ik verschillende technieken om ze tot hun recht te laten komen. Intensief materiaalonderzoek is dan ook een belangrijke component van mijn werkproces. Ik ben inmiddels ver gevorderd in mijn onderzoek naar het gebruik van golfkarton in de beeldende kunt, de specifieke “ribbel”-eigenschappen zet ik in als kunstzinnig uitgangspunt.
Zo zijn alle materialen waar ik mee werk hergebruikt of milieuvriendelijk: van mijn canvassen van kartonnen dozen, bouwhout tweedehands textiel tot de verf waarmee ik die beschilder, die op waterbasis is… Ik onderzoek de eigenschappen van mijn materialen en verwerk hun uniciteit in mijn uiteindelijke kunstwerk. Mijn atelier zet ik ook in om bij te dragen aan duurzaamheid en om de lokale markt te ondersteunen. Ik werk in tijdelijk leegstaande pand in de winkelstraat van mijn woonplaats Baarn ‘atelier depARTure’, samen met andere kunstenaars uit ons dorp. En bij de activiteiten die ik organiseer rondom mijn exposities, betrek ik lokale ondernemers en makers.
Let’s depart ART!