About

Inge Prins van Wijngaarden

Kunstenares

“Creatief word je geboren! Wanneer en wat je ermee doet blijft altijd een verrassing!”

Toen ik 17 jaar oud was ging ik op kamers wonen in Amsterdam om daar een opleiding te volgen aan het Grafisch Lyceum Amsterdam. Door de overvloed aan creatieve ideeën ben ik in die tijd overspoeld en vond ik het moeilijk mij creatief te uiten. Nu ik ouder ben valt alles op zijn plek. 
Ik heb toen gehoor gegeven aan mijn interesse in het kind en hoe mensen en kinderen zich gedragen en tot leren komen. Mijn opleiding aan de PABO heb ik afgerond en ben gaan werken met kinderen met gedragsstoornissen en psychiatrische problemen. Mijn creativiteit stopte ik vooral in het vinden van oplossingen en zoeken naar ‘wat kan er wel’.
Mijn interesse in gedrag bleef en ik ben naast mijn baan de opleiding  gedragsspecialist gaan volgen. Na het afronden van deze opleiding ben ik als gedragsspecialist/ intern begeleider gaan werken op een school voor speciaal basisonderwijs. Door de waan van de dag en het plezier in mijn werk gaf ik mijzelf geen ruimte voor het uiten van mijn creativiteit. Daarnaast had ik zoveel ideeën; waar moest ik beginnen
Jaren heb ik heel veel gas gegeven met als gevolg een Burn-Out. In deze periode ben ik door mijn omgeving gestimuleerd om te gaan schilderen. Op dit moment stimuleren ze mij om mijn werk te delen met anderen.
De wereld maar ook ik ben veranderd. Schilderen en creëren is voor mij om gezond te blijven pure noodzaak. Alle technische kennis die ik heb opgedaan op de Grafische School maak ik nu gebruik van.
Ik zet wat ik denk voel en zie om in beeld. Mijn observatie van mens en gedrag uit ik graag door beelden uit de natuur, bloemen, bomen en skeletten te schilderen. Dit doe ik het liefst op karton/ verpakkingsmateriaal. Het reliëf en de structuur van karton geeft het werk een extra dimensie.
Door het gebruik van verschillende zelf ontwikkelde technieken lukt het mij om de grilligheid van dit materiaal optimaal te gebruiken.  Daarnaast wekken verzenden en verpakken bij mij ook een emotie op. Ik hoop dat mensen in de toekomst meer gaan nadenken over wat ze echt nodig hebben.
Ik uit mijn ideeën en gedachten nu en breng ze in beeld; dat is goed en gezond.

Creatief gegroet!
Inge


%d bloggers liken dit: